Omgeving

Een kijkje over de Duitse grens

De plaatsen Emmerich, Bocholt, Kleve en Anholt hebben de toerist veel te bieden. Emmerich heeft zijn Rheinmuseum, het grootste scheepvaartmuseum aan de Nederrijn. Maar ook de Rheinpromenade, met zijn uitzicht op de drukbevaren Rijn en de grote hangbrug over de Rijn is zeer de moeite waard. U kunt hier een boottocht maken op de Rijn richting Arnhem, Nijmegen, Rotterdam en Duisburg.

Kasteel Huis Bergh in ´s-HeerenbergKasteel Huis Bergh

Eén van de oudste en fraaiste kastelen van ons land is Kasteel Huis Bergh, dat is gelegen aan de flanken van het golvende landschap van het Montferland. Dit middeleeuwse kasteel, uit de dertiende eeuw, is omgeven door een gracht en half omsloten door een oude vestingwal. Van januari t/m oktober worden er geregeld rondleidingen gegeven door het kasteel. Een rondleiding duurt 1¼ uur inclusief een bezoek aan de top van de toren. Daarnaast kunt u op eigen gelegenheid de grote kunstverzameling bekijken. De toegangsprijs voor dit kasteel bedraagt € 8,50. Bij de plaatselijke VVV kunt u terecht met al uw vragen over alles wat Kasteel Huis Bergh en het Montferland te bieden heeft.

Natuur en landschap

Zeddam ligt midden in het uitgestrekte natuurgebied het Montferland met bossen en heuvels, met weilanden en oude boerderijen, waar men eindeloos kan wandelen en fietsen. Hier staat tegen de hellingen nog het goudgele koren, zoals u dat kent van vroeger. Hier komt u echt tot rust en voelt u zich één met de natuur. Allerlei fiets- en wandelroutes, die te verkrijgen zijn bij het hotel, leiden u door dit prachtige gebied. Fietsverhuur is 5 minuten lopen vanaf het hotel.

Rondje Zeddam

Dit is een wandeling met bezichtigingen van de Rosmolen, de Korenmolen en de Museumboerderij Gilde Koat. De nog werkende Korenmolen is de oudste molen van Nederland. De Museumboerderij Gilde Koat is een reconstructie van een boerderij uit 1875/1895, typerend voor het Berghse land. In het GildeKoat is een verzameling oudheidkundige voorwerpen te zien die een indruk geven van het (boeren)leven uit eind-negentiende eeuw. Bezichtiging is mogelijk op zaterdag en zondag. Andere dagen op afspraak.

Het pretpark Kernie's Familienpark in KalkarEen dagje uit

Erg leuk voor het hele gezin is Kernie's Familienpark in Kalkar, iets ten zuiden van Emmerich. De voormalige kerncentrale is nu een pretpark. Voor slechts € 24,50 p.p. kunt u er op werkdagen van 10.00 tot 18.00 uur terecht en de hele dag eten en drinken wat u wilt. Kinderen t/m 2 jaar zijn gratis.
Wat ook het bezoeken waard is, zijn Burgers' Zoo en het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Beiden gelegen op slechts 30 minuten van het hotel. Hier kunt u zich een hele dag vermaken tussen de talloze dieren in hun natuurlijke omgeving of keer terug naar het landschap van vroeger. Zeker een aanrader om er een dagje tussenuit te gaan.

Wilt u liever een dagje winkelen? Dan kunt u vanuit het hotel diverse richtingen op. Breng een bezoek aan Hanzestad Zutphen met haar musea, prachtige winkels en maak een tocht door de grachten in een fluiterboot. Maar ook steden als Doetinchem en Arnhem zijn goed bereikbaar vanuit het hotel. Een echte aanrader is CentrO. Het grootste winkelcentrum van Europa, aan de rand van Oberhausen, vindt u op slecht 45 minuten rijden en biedt naast de vele restaurants en winkels, ook het Sea Life Aquarium.

Ontspanning en recreatie

Ook op sportief gebied zijn er veel interessante mogelijkheden. In recreatiepark "Stroombroek", in het naburig gelegen plaatsje Braamt, bestaat de mogelijkheid tot surfen, waterskiën, wake-boarden bij een professionele waterskibaan en om te zwemmen. Daarnaast zijn er nog de vele fiets- en wandelroutes in de directe nabijheid van het hotel en de gelegenheid een partijtje tennis en jeu de boules te spelen. Ook voor de mensen die van golfen houden is er genoeg keus, met de diverse golfbanen in de omgeving. Het is ook mogelijk om zelf met een huifkar door deze prachtige omgeving rond te trekken. Meer informatie op huifkarcentrum.nl

 

 

Welkom in het hotel

Welkom bij Hotel Engelbarts in ZeddamMidden in het dorp Zeddam, aan de rand van het Montferland, vindt u Familiehotel Engelbarts. Ons hotel biedt alles wat u zich van een verblijf in een familiehotel voorstelt.

Hotel Engelbarts beschikt over 29 kamers die allen voorzien zijn van WC, douche, TV, radio en kluis. Ook beschikken wij over een conversatiezaal en vergaderruimte voor +/- 50 personen.

Arrangementen

Bekijk ons ZomerarrangementBoek nu één van onze arrangementen. Voordelig een paar dagen er tussenuit. U verblijft in ons hotel op basis van halfpension. Diverse arrangementen mogelijk. Vol = Vol!

Bekijk één van onze vele arrangementen


* Excl. toeristenbelasting van €1,- p.p. per dag

Kamer reserveren

U wilt zeker zijn van een kamer? Reserveer dan direct online een kamer.

top